Uvod
Pohod: SI - HR
V ČEŠČI VASI SMO ZAČELI UVAJATI TURISTIČNO JEŽO OZIROMA TERENSKO JAHANJE

1. PRODUKT

Turistična ježa ali terenska ježa je ideja, ki se je porodila na osnovi povpraševanja obiskovalcev naše šole jahanja in športnih treningov pod strokovnim vodstvom Tanje in Jureta Grubačevič.

2. PREDSTAVITEV

Na osnovi 13 letnega učenja in pridobivanja izkušenj o športni in rekreacijski, pa tudi terapevtski ježi (invalidi…), smo prišli do zaključka, da se naša ponudba ne more končati pri tem, ampak, da povpraševanje in pričakovanja naših obiskovalcev te meje, na osnovi njihovih izkušenj v naši sredini, presegajo. Ravno oni so nas prepričali v to, da smo s svojim znanjem in odnosom, dolžni narediti še korak naprej in to v smeri turizma in razširitve naše ponudbe dejavnosti. Govorim o turistični oz. terenski ježi. Ta namigovanja so potrdili tudi obiskovalci naše spletne strani s postavljanjem vprašanj preko e-maila o možnostih terenske ježe pri nas. Seveda, ko smo ta izziv sprejeli, ga je bilo potrebno najprej obdelati idejno in ko smo koncept predstavili nekaterim ljudem, je navdušenje še naraslo.

Zavedamo se, da je to zelo odgovoren projekt, ki zahteva ogromno predznanja za dobro, pa tudi varno izvedbo. Že sama zakonodaja v Sloveniji na tem področju zahteva visoko usposobljene jahače za vodenje skupin (opravljene morajo biti določene licence), mi pa imamo namen vse skupaj nadgraditi tudi z usposabljanjem le teh jahačev v izvrstne turistično-jahalne vodiče, z izvrstnim poznavanjem tako zgodovine, zanimivosti kot tudi turistične ponudbe na delu trase, na kateri bo vodil svojo skupino jahačev.

3. KADRI

Inštruktor:

  • usposobi vodiča za pridobitev ustreznih jahalnih licenc za vodenje skupine na terenu
  • pripravi vodiča za vodenje skupine na določeni trasi (poznavanje terena, orientacija, zanimivosti, zgodovina, turistična ponudba…)
  • redno - terminsko preverja vsa znanja vodičev in preverja njihovo delo na terenu

Turistično-jahalni vodič

4. KONJI

Slovensko toplokrvni konji:

  • skrbno izbrani, da niso preveč temperamentni
  • strokovno pripravljeni, primerno namenu

5. POSEBNA PONUDBA

Prevozi z vprego za različne namene: