Zgodovina
Športna pot
Uspehi
Lokacija
 
 
 
 
 

ZGODOVINA

Naključno srečanje s konji in konjeniškim športom nas je vzpodbudilo, da smo postali predani privrženci tega športa. Ni nam bilo žal žrtvovati prostega časa in velikih finančnih sredstev.

Prvi je začel z jahanjem Jure, ki je osvajal prva znanja na Strugi pri Otočcu. V sedlo ga je prvi posedel Vlado Starič. Največ se je z začetnikom ukvarjala Suzana Zevnik, s katero je Jure na Strugi preživel precej časa. Nekaj treningov je opravil tudi s Samom Nipičem, Maksom Riosso ter Manjo Koren.

Kot devetletni fant je konje hitro vzljubil in že po prvem letu jahanja je dobil svojo prvo kobilo. Takoj zatem smo začeli razmišljati o svojem hlevu in seveda o začetkih svojega konjeniškega centra.

Začetki KŠŠC segajo v oktober 1992. Takrat smo pričeli s postavitvijo prvih boksov za konje, z izgradnjo prve maneže, z napeljavo elektrike, vodovoda in telefona, da smo zagotovili osnovne pogoje za začetek dela. Od takrat se je začela podoba centra intenzivno spreminjati in še ni dokončna, saj imamo še veliko idej, ki jih želimo izpeljati.
Veliko sredstev smo vložili v urejanje okolice, izgradnjo dodatnih manež, izpustov in šotora, tako da je možnost jahanja in treniranja tudi pozimi.

Z jahanjem je začela tudi Tanja. Obema je bil v Češči vasi prvi trener Aleš Pleško, ki je prihajal iz Ljubljane, za njim pa sta imela dobro leto trenerko Silvano iz Zagreba.
Ker je Jure začel s preskakovanjem ovir, je imel štiri leta trenerja z Madžarske, in sicer Zoltana Kissa. Ta ga je pripravil tako dobro, da je osvojil prvo mesto za mlajše mladince na državnem prvenstvu in pokal za mladince. Po njegovem odhodu ga je nekaj časa treniral tudi selektor Matjaž Čik.