Juretovi začetki
Tekma Volčji Potok
Jure in Neron
Iris Fink
Špela Glavač
Mitja Paunovič
Nejc Starič
Ana Rolih
Nastja Matešič
Ivana Černe
Manca Ilar
Manca Medved
Igor Hlebec

MEDVED MANCA

ČEŠČA VAS

Začelo se je s prvimi koraki na konju, to je bilo že dolga leta nazaj, takrat ko sem bila še majhna in sem čutila posebno naklonjenost do te prečudovite živali, ki me dandanes v srcu spremlja vsak dan in vsak trenutek. Sprva še nisem vedela, da me bo ta šport tako pritegnil, vendar življenje preseneča.
Kot majhno dekle sem začela jahati pri Marku Marnu na Hudejah (kraj blizu Trebnjega in Mirne). Tam sicer nisem naredila tistih prvih korakov na konju, naučila sem se le osnove jahanja in druženja s konji. Spoznavala sem konja, njegovo vedenje, njegove čare in iskrivost in tako sem se zelo navezala nanj. Hodila sem na čudovite terene, jahala v maneži, s konji sem bila tudi po ves dan in nikoli mi ni bilo dolgčas z njimi.
S tem športom sem se resno začela ukvarjati šele pred nekimi leti, v Češčo vas pa sem prišla šele predlanskega poletnega leta. Za ta čudovit kraj sem vedela že dolgo, vendar nisem nikoli prej jahala tam. Spomnim se tistega dne, ko sem tam prišla iz čiste radovednosti in spoznala inštruktorico Tanjo, ki je danes moja birmanska botra.
Ravno Tanja je bila tista, ki me je naučila osnove jahanja v maneži ter na terenu, pri njej sem opravila izpita jahač 1 in jahač 2. Na treninge sem prihajala dvakrat ali večkrat na teden in pri tem zelo uživala. Vsak dan sem se naučila nekaj novega in vsak dan sem hrepenela po tem, da bi čedalje več znala o tem športu.
Tako sem se lanskega poletja odločila, da se bom poglobila v preskakovanje ovir, trenira me Tanjin mlajši brat Jure. Pri njem bom verjetno naredila tekmovalno licenco. V tem kratkem času sem se naučila o jahanju in konjih veliko novega in zelo zanimivega, pridobila sem veliko prijateljev ob katerih se počutim zelo domače in prijetno.

Moja največja želja pa je imeti svojega lastnega konja, vendar zaenkrat sem zadovoljna s tem kar imam in upam, da bo še dolgo tako.

Manca Medved